17 Απριλίου 2017

17 Απριλίου 1996: Το περιστατικό στα Ίμια μετά την κρίση... (βίντεο)

Στις 17 Απριλίου του 1996 συνέβη άλλο ένα επεισόδιο στα Ίμια. Ενώ οι δύο πλευρές έκαναν τις συνηθισμένες περιπολίες τους, κατά τις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκε ένα ταχύπλοο πολιτικό σκάφος με επιβαίνοντες τρία άτομα. Κατά την αναγνώριση διαπιστώθηκε πως ήταν μέλη της οργάνωσης "Ελληνοαμερικανική Ένωση" και ήθελαν να τελέσουν τρισάγιο στην μνήμη των στρατιωτών που χάθηκαν στην Μεγάλη Ίμια, έχοντας άδεια από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
Παρ'όλο που τους δόθηκε η εντολή να τελέσουν το τρισάγιο εν πλω, πέρασαν στην πίσω πλευρά των Ιμίων, όπου η Ελληνική πλευρά δεν είχε οπτική επαφή και ελέγχεται από τουρκικές ακταιωρούς...17 Απριλίου 1944: 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων: Η Δόξα, ο Ηρωισμός και το τραγικό τέλος του! (φωτογραφίες)


Ένα από τα ενδοξότερα Συντάγματα Ευζώνων είναι το 5/42 Σύνταγμα, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με στιγμές Δόξας και Ηρωισμού!

Το 5/42 δημιουργήθηκε το 1912 με έδρα την Λαμία και αποτελείτο από 6 Τάγματα. Το Σύνταγμα πήρε μέρος σε όλες σχεδόν τις μάχες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...