18 Μαρτίου 2017

18 Μαρτίου 2008: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου Huey! Ο χειριστής έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποφύγει την πτώση σε κατοικημένη περιοχή! (μαρτυρίες/φωτογραφίες)


Ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων συνετρίβη μεταξύ των χωριών Βασιλούδι και Αγ. Βασίλειος, ΒΑ της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, πολύ κοντά στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Ρεντίνας. ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική έσπευσαν στο σημείο, όπως και οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης των ενόπλων δυνάμεων. Δυστυχώς, εντοπίστηκαν τα πτώματα των τριών επιβαινόντων απανθρακωμένα εντός των συντριμμιών και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρ. Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω...

Οδυσσέας Ελύτης: Ο Μεγάλος ποιητής, ο Μεγάλος άνθρωπος! (φωτογραφίες/βίντεο)


Οδυσσέας Ελύτης είναι το φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλη. Το Ελύτης το έπλασε ο ίδιος. Όπως είπε σε μία συνέντευξη του, την εποχή που το επέλεξε η συλλαβή "ελ" ήταν η αγαπημένη του. Του θύμιζε την Ελλάδα, την Ελευθερία, μία Ελένη που αγαπούσε τότε... 
Το γράμμα "υ" το επέλεξε επειδή πίστευε ότι ήταν το πιο Ελληνικό γράμμα και την κατάληξη "της" επειδή ήθελε μία κατάληξη που να παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό όνομα.

Ελευθέριος Βενιζέλος: Ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός του 20ου αιώνα! (Ιστορικό Ντοκιμαντέρ/φωτογραφίες)

Μαζί με τους Ιωάννη Καποδίστρια και Χαρίλαο Τρικούπη είναι οι πολιτικοί ηγέτες που διαμόρφωσαν την ιστορική πορεία και την εθνική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας. Το 1887 εκλέχθηκε βουλευτής Κυδωνιών και η διαφωνία του το 1901 με τον ύπατο αρμοστή πρίγκιπα Γεώργιο, τον ανέδειξε πρωταγωνιστή πολιτικών εξελίξεων στην Κρήτη. Η επανάσταση του 1905 στον Θέρισο, τον καθιερώνει ως ηγέτη της επαναστατημένης Μεγαλονήσου. Το 1908 κήρυξε την Ένωση με την Ελλάδα. Η επανάσταση στο Γουδί το 1909 τον τοποθετεί στο επίκεντρο των εθνικών εξελίξεων, με την ανάληψη της θέσης του πολιτικού συμβούλου του Στρατιωτικού Συνδέσμου.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...