18 Φεβρουαρίου 2017

Ευάγγελος Κλωνής: Ο στρατιώτης σύμβολο των Αμερικανών στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο! (φωτογραφίες)

Είναι ίσως η διασημότερη φωτογραφία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τραβηγμένη από τον σπουδαίο Γιουτζίν Σμιθ. Δείχνει καλύτερα από κάθε άλλη τη γενναιότητα και το θάρρος του ανώνυμου Αμερικάνου στρατιώτη που πολέμησε για την ελευθερία.
Με το τσιγάρο να κρέμεται μάγκικα στα χείλη, και με ένα βλέμμα που τσακίζει κόκαλα, αυτός ο στρατιώτης έγινε το σύμβολο της Μεγαλύτερης Γενιάς των Αμερικάνων. Αυτός ο στρατιώτης, όμως, δεν είναι Αμερικανός, είναι ο Έλληνας Ευάγγελος Κλωνής!


Πλοίαρχος Μιλτιάδης Ιατρίδης: Ο εφιάλτης των Ιταλών! (φωτογραφίες/βίντεο)Η πορεία του Ελληνισμού, πέραν όλων των άλλων, είναι σημαδεμένη με τον μόχθο και το έργο αμέτρητων ανθρώπων, οι οποίοι όταν η ανάγκη «χτύπησε την πόρτα της ιστορίας» πρόταξαν το συμφέρον της πατρίδας τους και έδωσαν τα πάντα γι αυτήν.
Γι αυτό κι εμείς, ανασύροντάς τους από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, στοχεύουμε στο να μάθουν το έργο τους όσοι το αγνοούν και στο να το θυμηθούν όσοι το έχουν ξεχάσει, ώστε όλοι μας να διαθέτουμε έναν φωτεινό σηματοδότη στην ζωή μας που θα μας καθοδηγεί και θα μας δινει “οξυγόνο” στις “ασφυκτικές περιστάσεις” της πραγματικότητας...

10 ερωτήσεις και 10 απαντήσεις για τους Τσάμηδες και την Τσαμουριά!Ένα ζήτημα τό ὁποῖο δημιουργεῖ ἀρνητικό κλῖμα στίς λληνοαλβανικές σχέσεις καί προκαλεῖ τήν ἀνησυχία πολλῶν Ἑλλήνων, ἰδίως στίς περιοχές που συνορεύουν μέ τήν Ἀλβανία, δηλαδή στούς Νομούς τῆς Δυτικῆς Μακεδονίας καί τῆς Ἠπείρου. Γιά νά δώσουμε μιά σύντομη εἰκόνα τοῦ θέματος κατά τρόπο κατανοητό ἀπό τόν ἀναγνώστη, παρουσιάζουμε δέκα ἐρωτήσεις μέ τίς ἀντίστοιχες ἀπαντήσεις γιά τό θέμα τῶν Τσάμηδων καί τής Τσαμουριάς...

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...