7 Ιανουαρίου 2017

7 Ιανουαρίου του 1977: Πιάστηκε στην Κορινθία το "βαπόρι απ’ την Περσία" (βίντεο)

Στις 7 Ιανουαρίου του 1977 το μότορσιπ «Γκλόρια», φορτωμένο με έντεκα τόνους κατεργασμένου χασίς, συνολικής αξίας 4 δισ. δραχμών ερχόμενο από την Βηρυτό και με προορισμό της Αμβέρσα ή το Άμστερνταμ, σκάλωσε στην Κορινθία, όπως έγραψε λίγες μέρες αργότερα, ο Βασίλης Τσιτσάνης.Είναι μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που είχε κατασχεθεί στα παγκόσμια χρονικά!

7 Ιανουαρίου 1931: Αποκαλύφθηκε η δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου, η οποία χαρακτηρίστηκε ως το «έγκλημα του αιώνα»! (φωτογραφίες/βίντεο)

«Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου “μελλε να πάθεις, από κακούργα πεθερά, τα νιάτα σου να χάσεις», τραγουδούσαν οι ρεμπέτες το 1931. Ο τίτλος του τραγουδιού ήταν «Κακούργα Πεθερά» και βασίστηκε στη δολοφονία του Δημήτρη Αθανασόπουλου το 1931, μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή!7 Ιανουαρίου 1919: Η Εκστρατεία στην Ουκρανία (Κριμαία) (φωτο)Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στην μεσημβρινή Ρωσία (σημερινή Ουκρανία) στις αρχές του 1919, για να καταπνίξουν την επανάσταση των Μπολσεβίκων. Η επιχείρηση θα σημειώσει παταγώδη αποτυχία...
Λοχίας Θεόδωρος Γκούτας: Ένας Εύζωνας Λοχίας αιχμαλωτίζει ολόκληρη τουρκική πυροβολαρχία! (βίντεο)


Ο Λοχίας Θεόδωρος Γκούτας υπηρετούσε στο 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων (Διοικητής Συνταγματάρχης Παπαδόπουλος Διον.) και ήταν γιος παλαιού οπλαρχηγού του Ολύμπου και μυθικού ήρωος της περιοχής.
Διακρίθηκε για πρώτη φορά στην μάχη των Γιαννιτσών, όταν αιχμαλώτισε μία ολόκληρη Τουρκική πυροβολαρχία. Η πυροβολαρχία αυτή που αμυνόταν στο χωριό Πυλωρύγι (τότε Πύλορικ) μετά την έφοδο των Ευζώνων, κατόρθωσε να φορτώσει το υλικό της και να υποχωρήσει "δρομέως" προς ανατολάς.

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...