17 Δεκεμβρίου 2016

17 Δεκεμβρίου 1997: Αεροπορική τραγωδία στα Πιέρια Όρη! Σαράντα δύο Έλληνες είναι ανάμεσα στους 70 ανθρώπους που χάθηκαν με το Ουκρανικό αεροσκάφος τύπου “Γιάκοβλεφ” (φωτογραφίες/βίντεο)


Το Ουκρανικό ΥΑΚ-42 ερχόταν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Μίκρας στην Θεσσαλονίκη, όταν ο πιλότος ζήτησε βοήθεια από το ραντάρ για την τελική προσέγγιση. Όταν τον ενημέρωσαν ότι το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ προσέγγισης, ο πιλότος απάντησε ότι είναι σε διαδικασία προσέγγισης, έχει βρει το σωστό ίχνος και κατεβαίνει προς τα 3.500 πόδια.


17 Δεκεμβρίου 1943: Το ολοκαύτωμα στην Φτέρη Αιγίου


Στην Φτέρη έφθασε το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου 1943 το τμήμα 1/749, με επικεφαλής τον Χανς Έμπεσμπεργκ (Διοικητής του Αιγίου, ανήκε στην 117 Μεραρχία κυνηγών), που κατεβαίνοντας προς το Αίγιο έκαιγε και κατέστρεφε ό,τι έβρισκε μπροστά του!
Στους χάρτες των Γερμανών ήταν σημειωμένο το κεφαλοχώρι Φτέρη, που ήδη είχαν μερικώς πυρπολήσει το 1942 οι Ιταλοί...

17 Δεκεμβρίου: "Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω". Γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα! (βίντεο)

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες Aζαρίας, Ανανίας και Μισαήλ γεννήθηκαν στην πόλη των Ιεροσολύμων στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνος. Ανήκαν στην φυλή του Ιούδα και κατάγονταν από βασιλική οικογένεια. Πατέρας τους ήταν ο Βασιλιάς Εζεκίας και μητέρα τους η Καλλίνικη. Περί το 605 π.Χ. ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ κυριεύει την πόλη των Ιεροσολύμων σφάζοντας, λεηλατώντας και αιχμαλωτίζοντας πολλά παιδιά Εβραίων. Μεταξύ των αιχμαλώτων και οι Τρεις Παίδες (που ήταν τότε σε ηλικία 8-10 ετών) μαζί με τον φίλο τους τον Δανιήλ, τον μετέπειτα Προφήτη και μεταφέρονται στην Βαβυλώνα...

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...