23 Νοεμβρίου 2016

Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) (φωτογραφίες/βίντεο)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), είναι Μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων υπαγόμενη απ΄ ευθείας στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1965. Το Στρατόπεδο συγκροτήθηκε στην Ρεντίνα Χαλκιδικής τον Νοέμβριο του 1965 από το διατεθέν Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καταδρομών του Γ΄ ΣΣ (ΚΕΚ/Γ΄ ΣΣ) και φέρει το όνομα του Αντιστρατήγου Γεωργίου Κατσάνη, ο οποίος, Διοικητής Μονάδας Καταδρομών, έπεσε μαχόμενος κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

23 Νοεμβρίου 1976: Αεροπορική τραγωδία στο Mεταξά! (φωτο)

Tο δικινητήριο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11A με στοιχεία νηολογίου SX-BBR και όνομα «Νήσος Μήλος» απογειώνεται στις 08:35, ώρα τοπική, από το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Τελικός του προορισμός είναι το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης με ενδιάμεσο σταθμό την Λάρισα.
Στο πιλοτήριο του καινούργιου αεροσκάφους (παραλήφθηκε το 1971 από την Ολυμπιακή) ο έμπειρος κυβερνήτης και πρώην ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και συγκυβερνήτης ο Νικόλαος Τάρναρης. Μαζί τους στην καμπίνα επιβατών πετούν οι ιπτάμενοι συνοδοί Σταματία Σταθοπούλου και Γεωργία Τσουκαντά, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουν το πρωινό, μόλις το αεροσκάφος οριζοντίωσε στα 10.000 πόδια...

23 Νοεμβρίου 1828: Δύναμη από 3000 περίπου Έλληνες υπό τον Κίτσο Τζαβέλα, απελευθερώνουν το Καρπενήσι.

Τον Οκτώβριο του 1828 ο Δημήτριος Υψηλάντης ξεκίνησε με 3 χιλιαρχίες για την Στερεά Ελλάδα. Απελευθερώνει πόλεις και χωριά της Βοιωτίας, της Παρνασσίδας και της Λοκρίδας.
Ο Κίτσος Τζαβέλας απελευθερώνει τα Κράβαρα (Ναυπακτία), ενώ μια χιλιαρχία με τον Στράτο και τον Βαγγέλη Κοντογιάννη προχώρησαν για την Υπάτη.
Κατόπιν ο Κίτσος Τζαβέλας με μια χιλιαρχία, με την πεντηκονταρχία του Νίκου Τζαβέλα και με τα στρατιωτικά σώματα του Μαστραπά, του Μάκρη και του Γάλλου στρατηγού Δέντζελου, (που όλα μαζί έφταναν τους 4.000 στρατιώτες), τραβούν για το Καρπενήσι κι άρχισαν να το περισφίγγουν από παντού!


AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...