4 Νοεμβρίου 2016

4 Νοεμβρίου 1998: Υποσμηναγός Παρούσης Νικόλαος: Έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες να οδηγήσει το Mirage σε μη κατοικημένη περιοχή, πριν συντριβεί μαζί του... (φωτο/βίντεο)

Στις 4 Νοεμβρίου 1998, στις 11.35 το πρωί, αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου "Mirage 2000" κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσης συνετρίβη στην περιοχή Σκάλας Ωρωπού. Ο χειριστής Υποσμηναγός Παρούσης Νικόλαος του Ελευθερίου 26 χρόνων, εγκατέλειψε ανεπιτυχώς το αεροσκάφος από χαμηλό ύψος και σκοτώθηκε! Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πτώση οφείλεται σε βλάβη του πηδαλίου του αεροσκάφους, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων με πρόεδρο ανώτατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας ανέλαβε την διερεύνηση των συνθηκών και αιτίων του δυστυχήματος...

4 Νοεμβρίου 1996: Πυραυλάκατος "ΚΩΣΤΑΚΟΣ": Η Ναυτική Τραγωδία... (βίντεο)

Ναυτική τραγωδία συνέβη στις 6.35μμ της 4ης Νοεμβρίου 1996 με 4 στρατιωτικούς νεκρούς, αλλά και πάμπολλα ερωτηματικά και ευθύνες! Συγκρούστηκε η Πυραυλάκατος "ΚΩΣΤΑΚΟΣ" με το επιβατικό "ΣΑΜΑΙΝΑ" ανοιχτά της Σάμου. Το πρωτοφανές γεγονός, ήγειρε σοβαρά ερωτηματικά και ευθύνες τόσο για το υπουργείο Αμύνης όσο και για το υπουργείο Εθνικής Ναυτιλίας, καθώς και στον συντονισμό των δύο υπουργείων, αφού το μεν επιβατικό πλοίο πραγματοποιούσε τακτικό δρομολόγιο, το δε πολεμικό κινούνταν στα πλαίσια της διακλαδικής άσκησης "Παρμενίων '96".

Οι συνταγές της πείνας στην Κατοχή! Πώς γίνεται να μαγειρεύεις χωρίς φαγητό; Οι συνταγές της επιβίωσης στην Κατοχική Αθήνα, μέσα από τις μαρτυρίες γυναικών της εποχής... (φωτογραφίες)


«Καθόλου κρέας ή ψάρι, μια αλεσμένη αγκινάρα για φαγητό. Καλό μάσημα της τροφής για να νιώθει το στομάχι γεμάτο και μην ξεχνάτε να μαζεύεται τα ψίχουλα από το τραπέζι σε ένα βαζάκι. Στο τέλος της εβδομάδας, η ποσότητα θα είναι αρκετή». Προτροπές επιβίωσης στον Τύπο της Κατοχής. Από τον Απρίλιο του 1941, η Ελλάδα βίωνε την εξαθλίωση, τον αφανισμό και χιλιάδες πολίτες πέθαιναν κυριολεκτικά από ασιτία!Τι έτρωγε ο κόσμος τότε; 

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...