2 Νοεμβρίου 2016

2 Νοεμβρίου 1940: Ο Σμηναγός Ιωάννης Σακελλαρίου και ο Επισμηνίας Χρήστος Παπαδόπουλος, χάνουν την ζωή τους κατά την διάρκεια άνισης αερομαχίας με τους Ιταλούς! (φωτογραφίες)

Οι Ιταλοί βιάζονται να εισβάλουν στην Ελλάδα πριν συμπληρωθεί η Ελληνική επιστράτευση. Καταστρώνουν για τον σκοπό αυτό σχέδιο βιαίας επίθεσης με τις πεζικές, τις μηχανοκίνητες δυνάμεις τους, αλλά και με την αεροπορική τους υπεροπλία.
Τετρακόσια αεροσκάφη ιταλικά προς εκατόν σαράντα Ελληνικά. Τα αεροπλάνα των ιταλών βομβαρδίζουν ανηλεώς πάνω από τις αμυντικές μας γραμμές. Η τιτανομαχία μαίνεται ανάμεσα στους πολλούς Ιταλούς και στους λίγους Έλληνες.

Αντισμήναρχος Μαρίνος Μητραλέξης: Τελείωσαν τα πυρομαχικά του και εμβόλισε το Ιταλικό βομβαρδιστικό με τον έλικα του αεροσκάφους του! (φωτογραφίες/βίντεο)
Γεννήθηκε το 1916 στο Μίλα Μεσσηνίας. Τον Οκτώβριο του '36 εισήλθε στην (τότε) Σχολή Αεροπορίας, απ' όπου αποφοίτησε με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού (χειριστή) τον Αύγουστο του 1938. Ο πόλεμος τον βρίσκει να υπηρετεί στην 22α Μοίρα Δίωξης που έδρευε στην Μεγάλη Μίκρα έξω από την Θεσσαλονίκη, η οποία "πετούσε" με καταδιωκτικά αεροσκάφη P.Z.L. P24.

Η μάχη της Πίνδου και ο τραυματισμός του Συνταγματάρχη Δαβάκη, μέσα από τις περιγραφές του Ταγματάρχη Ιωάννη Καραβία!
Ο Ιωάννης Καραβίας Ταγματάρχης το 1940, βρέθηκε για υπηρεσιακούς λόγους πλάι στον Δαβάκη, όταν εκδηλώθηκε η επίθεση των Ιταλών το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940. Όταν ο Συνταγματάρχης Δαβάκης τραυματίστηκε και ετέθη εκτός μάχης, ο Ιωάννης Καραβίας ανέλαβε την Διοίκηση των λιγοστών Ελληνικών δυνάμεων και ήταν αυτός που έδωσε τις πρώτες νικηφόρες μάχες στα βουνά της Πίνδου, αποκόπτοντας την προέλαση των Ιταλών προς το Μέτσοβο.
AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...