11 Ιουλίου 2017

11 Ιουλίου 2011: Τραγωδία στην Κύπρο σε Ναυτική Βάση με 13 νεκρούς και 62 τραυματίες! (φωτογραφίες/βίντεο)11 Ιουλίου 2011...

Στις 05:40 το πρωί, σημειώθηκε έκρηξη στην Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού. Σύμφωνα τον επίσημο απολογισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχασαν την ζωή τους 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 62, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά...

Στο σημείο της εκρήξεως, υπήρχαν 130 εμπορευματοκιβώτια με όπλα και πυρίτιδα, τα οποία είχαν κατασχεθεί το 2009 από ρωσικό πλοίο, το οποίο είχε παραλάβει τα όπλα στο Ιράν και κατευθυνόταν στη Συρία. Τα κιβώτια αυτά βρίσκονταν μεταξύ της Ναυτικής Βάσης και του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στο Βασιλικό. Τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν αρκετές εκρήξεις στο συγκεκριμένο σημείο, παρ' όλα αυτά δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

Στις 04:30 το πρωί, ξέσπασε πυρκαγιά στον χώρο με τα εμπορευματοκιβώτια. Ο Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης έδωσε εντολή να εκκενωθεί το στρατόπεδο λόγω της φωτιάς αλλά Αξιωματικοί, Κελευστές και Πυροσβέστες ενώ ήξεραν τις πιθανές συνέπειες των πράξεών τους, με αυτοθυσία έμειναν στο στρατόπεδο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και για να αποτρέψουν την έκκρηξη.

Δυστυχώς τα εμπορευματοκιβώτια ανατινάχθηκαν και 13 συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό τέλος...Το παγκύπριο δικαίως τους έχρισε Ήρωες:

- Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας

- Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος
- Αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους
- Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης
- Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης

- Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης
- Αρχιλοχίας Πυροσβέστης Υπηρεσίας Ανδρέας Παπαδόπουλος
- Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος
- Πυροσβέστης Σπύρος Ταντής
- Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου

- Αρχιπυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή
- Πυροσβέστης Αδάμου Αδάμος
- Ναύτης (Εθνοφρουρός) Αντώνης Χαραλάμπους.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ

****el.wikipedia.org
protoporia.org.uk
EUROKINISSI/AP (φωτο)

____________________
Ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook


AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...